2 februarie 2015

4 AM

Cum ramane, te astept sau ma astepti?
Cap ou pas cap?

Apoi tacere. El nu a mai raspuns. A asteptat cateva minute langa telefon. Probabil nici nu vazuse filmul, nu a inteles la ce se referise. Oricum era o nebunie, cum sa invite un barbat necunoscut la ea acasa la 4 dimineata?

Vorbeau de cateva zile, il stia de la un eveniment unde il remarcase pentru ca roiau toate in jurul lui. El nu o observase, nici macar nu stia cum arata. Au inceput sa vorbeasca intamplator si i s-a parut o joaca frumoasa. Scria laconic si nu povestea mare lucru despre el. Stia ca il cheama Vlad si ca e artist.
In seara asta isi creasera cumva o poveste, la finalul careia i-a spus ca ar vrea sa o cunoasca.

Adormise, cand dintr-o data suna telefonul. O voce necunoscuta, calma, parca ireala pentru o ora atat de tarzie.

Ma mai lasi sa ma plimb mult pe strazi pe frigul asta sau imi dai adresa unde locuiesti?

Incepuse ca un joc, o provocare pe care o facuse, ascunsa in spatele unor mesaje telefonice. Si el a venit. Cum sa ii dea adresa unui necunoscut? Cum sa se intalneasca cu el la 4 dimineata? Si cum sa primeasca in casa un om despre care stia atat de putine lucruri?
I-a spus doar numele strazii, spera sa fie totusi o gluma. Era pe geam...se uita la ceas, la strada pustie si se gandea daca intr-adevar plecase de acasa sau totul fusese continuarea povestii pe care o incepusera cu cateva ore in urma. De 20 minute nu mai primise niciun semn de la el. Oare a inteles ca nu ar fi mers cu jocul asta mai departe?

Am ramas fara baterie exact cand am ajuns pe strada ta. M-am intors acasa sa iti scriu. Imi pare rau...poate altadata...

Si mie imi pare rau... Str. Constantin Stere, nr. 1, bloc 27C, sc. 2, et. 3, ap. 34...pentru altadata.

In zece minute sunt la tine...

Oare prin ce intamplare barbatul acesta a intrat in viata ei sa ii tulbure gandurile multe nopti ce aveau sa urmeze de atunci? Oare de ce nu invatase mai devreme ca sunt oameni care i-au furat atatea vise doar pentru ca au avut mai mult curaj?

Imaginea de aici