28 mai 2015

tipe, tipi si tipuri

sambata dupa-amiaza. “dimineata” tarzie, dupa o noapte in care petrecuse ca in fiecare inceput de weekend. bause pana la 3-4 dimineata in club si de acolo plecase cu el. barbatul necunoscut care dormea cu fata la perete, pe partea ei de pat.

pana aici nimic neobisnuit. o urmarise toata seara si i-a atras atentia dintr-un grup de patru barbati. pentru el, se cufundase intr-un dans euforic, in care i se dezgoleau pulpele in timp ce rochia i se ridica pe ritmul muzicii. nu era genul de femeie care sa se intimideze de privirea insistenta a unui barbat. nu era primul si cu siguranta nu avea sa fie ultimul. i se intamplase de multe ori sa plece acasa cu un barbat pe care il cunoscuse in urma cu cateva ore. avea o regula de la care nu se abatea si desi o spunea cu nonsalanta dupa cateva replici, barbatii Ei o urmau de fiecare data. toti sperau ca, ajunsi in intimitatea apartamentului ei, regula sa dispara odata cu hainele care se vor imprastia in drum spre dormitor. dar nu s-a intamplat niciodata. si tocmai regula ei ii facea sa se intoarca a doua zi.

uneori nu mai avea chef sa ii cunoasca, sa isi piarda timpul in fata unei cesti de cafea, desi dormise langa ei cu o seara inainte. pentru ea, o dimineata langa un barbat necunoscut era la fel de obisnuinta ca noptile transformate in dimineti. inconstienta amestecata cu alcool si o doza foarte mare de incredere in sine. reteta care ii atragea de fiecare data. uneori le facea omleta si cafea sau spala haine, in timp ce ii lasa uitandu-se la televizor. alteori le spunea ca se simte rau si nici nu se mai ridica sa inchida usa in urma lor.

seara trecuta il vazuse plecand tocmai cand jocul devenise incitant. l-a gasit asteptand un taxi.
nu e totusi cam devreme sa pleci?
ai vreo alta propunere?

drumul pana acasa pe jos si hohote de ras. clatite facute la cinci dimineata si o cafea pe care au baut-o in timp ce povesteau despre nopti inecate in alcool pe nisipul de la vama veche, despre diminetile mahmure, despre zilele nesfarsite petrecute in fata unui birou corporatist, despre pasiuni si fantezii neimplinite.

au adormit uitandu-se unul la celalalt.
a tresarit cand l-a simtit ca se intoarce cu spatele si s-a ridicat sa vada daca mai e acolo. 25 ani in care crease reguli si construise ziduri in jurul ei. si o singura dimineata tarzie langa un barbat necunoscut, in care s-a trezit incercand sa isi aduca aminte ce culoare au ochii lui.