5 septembrie 2015

Povesti de cearsaf

sambata dimineata pe plaja. Feed on love, Daye Jack pe fundal. genul ala de zi in care nu se intampla nimic, dar de care ma bucur la umbra palariei de soare. sunt ultimele zile de vacanta, o vacanta ca o poveste din cartile pe care le-am citit vara asta.

intensa, surprinzatoare, pe care am trait-o cu placerea cititorului care abia asteapta sa afle sfarsitul cartii, dar o mai inchide din cand in cand, ca sa mareasca suspansul. langa mine oamenii traiesc propriile lor povesti, pe care le privesc ca un voyeur, sub ochii caruia se astern scene pasionale de dragoste.

Vicky e supraponderala, blonda cu ochi albastri. sta pe un cearsaf enorm, langa o prietena, micuta, silfida, pe care nu reusesc sa o vad foarte bine, fiind acoperita aproape in intregime de silueta blondei. raportul de proportii e atat de diferit, incat pare ca sta pe un prosop de bucatarie. dintr-o data, Vicky ridica privirea din revista pe care o rasfoia si exclama cu voce suava:

- cine e cel mai frumos pui? tu, tu!
un barbat micut de inaltime, cu o burta foarte mare, se apleaca cu greu si o saruta zgomotos.
- ce face printesa mea iubita? uite ce a adus tata la fetita!

scoate dintr-o punga de plastic, o alta punga de hartie, in care erau indesate 5-6  gogosi. stau amandoi pe cearsaf si musca unul din gogoasa celuilalt. din cand in cand o mai saruta si ea isi sterge cu mana urmele de ulei de pe buze.
- tati, ai urme de paine si pe burta!
- lasa, mami, sa manance si vrabiutele.

rad zgomotos. femeia micuta ii priveste cu un zambet tamp. ca sa nu fac acelasi lucru, imi indrept atentia spre vecinul din dreapta cearsafului.

micut de inaltime, imbracat intr-un tricou negru cu ubisoft, arata ca un adolescent la granita dintre pubertate si maturitate.
vorbeste la telefon de cateva zeci de minute, conversatia pare intensa:

- rezerva si tu biletele de avion, orice weekend din octombrie. dupa 5, ca sa imi intre banii. si stam sambata si duminica impreuna acolo.
nemultumit probabil de reactia interlocutoarei, ridica vocea:
-Ana, nu pot sa imi iau liber o saptamana! avem 24 cu 24, adica 48 ore de sex! in puii mei, eu zic ca ne ajung. cum pentru cat timp?! pentru toata viata, in puii mei!

unde dragoste nu e...noroc cu sexul ca ne ajunge pentru toata viata.