29 decembrie 2013

scurta povestire despre o femeie frumoasa.

ma uitam la ea si stiam ca asa trebuie sa arate o femeie frumoasa. o priveam cu admiratie pentru felul in care aparea in camera si toata atentia se muta asupra ei. zambea si deja erau fermecati. povestea nimicuri, dar prin felul in care gesticula sau accentua cate un cuvant parea ca isi spune intreaga istorie a vietii sale si o ascultau toti cu sufletul la gura.

m-am surprins uitandu-ma la ea si m-am simtit ridicol. pentru cateva secunde mi-o inchipuisem in ipostaze romantice alaturi de barbatul care se plimba atunci la bratul ei. cum sa iubesti un corp atat de frumos si sa iti mai doresti vreodata altceva? dupa ce ai gustat prima data moelleux aux chocolat o sa ti se mai para la fel de gustoase clatitele cu dulceata? :) nu imi vine in minte ceva mai inspirat acum cand ma gandesc la ea. o data mi-am facut curaj si am intrebat-o cum se simte o femeie cand stie ca poate sa obtina ce isi doreste doar daca zambeste frumos. a ras in hohote si mi-a raspuns apoi serioasa “draga mea, de ce nu incerci?” s-a ridicat de la masa sa danseze pe melodia asta si am ramas pe ganduri, uitandu-ma la fusta aia scurta care ar fi parut atat de vulgara pe alta femeie.

trecusera ani de cand o vazusem ultima oara, insa aflam din cand in cand vesti despre ea. era tot cu Mihai, un tip frumos dupa care tanjise jumatate dintre fetele din liceu, iar cealalta jumatate il ura pentru ca le parasise sub o forma sau alta. mai tarziu mi-a povestit cineva ca terminase Stiinte Politice si studiase vreun an prin Portugalia. tot cu M. era. el intre timp ajunsese “mare”. era manager pe la nu stiu ce multinationala. ma bucuram sa aud povesti frumoase despre ea, imi tot inchipuiam ce viata fascinanta trebuie sa aiba.

zilele trecute primesc o cerere de prietenie pe facebook. era ea! intru repede pe profil, curioasa sa vad cat de frumoasa este acum si prin ce colt de lume isi petrece sarbatorile. locuieste in Franta (nici nu imi inchipuiam un loc mai potrivit), este casatorita cu Virgil (huh? pai cu M. ce s-a intamplat?), care lucreaza in constructii la SC ALBINA ISCUSITA SRL (nu e numele real, dar oricum nu era ceva mai promitator). Ieri a postat o poza din bucataria lor modesta in timp ce pregatea bucate traditionale romanesti. era intr-o rochie neon mulata, machiata strident si cu Virgil “sprijinit” de gatul ei.
as fi vrut sa ii scriu o urare de Craciun, dar singurul lucru pe care vroiam sa il aflu, nu as fi avut curajul sa o intreb…ce s-a intamplat cu fata frumoasa cu parul negru care putea sa cucereasca lumea intr-o dimineata, pentru ca pana seara sa nu o mai poti uita vreodata?

Poza de aici