20 martie 2016

ziua internationala a patului facut


sau a fericirii.
20 martie…ce an era?

dis-de-dimineata, rasfat in cearsafuri albe. par lung pierdut printre perne, perne aruncate pe jos, urme de muscaturi si muscaturi care lasa urme de saliva. o usa trantita si un aspirator care se aude de undeva, dintr-o alta lume. pe partea mea, pe partea ta, coborari esuate din pat. o data, de doua ori, de trei ori, pana incepe sa ma doara mana si ma las absorbita din nou de patul cu asternuturi albe. de mana care te trage inapoi spre bine si cald. spre fericire. 

dimineata tarzie, haine aruncate, elasticul de par gasit sub perna, un cercel pe noptiera si altul sub pat. sub patul cu asternuturi albe sifonate. din dreptul geamului mare, in spatele caruia se aude tramvaiul. oare cat de departe e statia de tramvai? vanataia de pe mana dreapta, un sarut apasat care doare. oglinda de la baie aburita, par lung ramas pe perie si spuma de ras in chiuveta. mana aia care iti desface elasticul si iti spune ca esti mai frumoasa cu parul pe umeri. fericire.

miros de paine prajita in bucatarie. rosii aruncate intr-un castron mic. salata, patrunjelul si ardeii colorati sunt inca in plasa de la mega. de aseara. cutitul foarte ascutit, degetul taiat, gustul de sange si un plasture pus stramb. picioare goale pe gresie, cafeaua plimbata dintr-o mana in alta. cana aia ciobita pe care astept sa o arunci de cateva saptamani. magic fm la radio. oare cine mai asculta celine dion? playlist-ul din telefon, melodia care imi place mie. daca o mai ascultam de cateva ori o sa iti placa si tie. 

picioare reci peste alte picioare reci, calca unele peste altele de parca vor sa vada cine ajunge primul in acelasi loc. imbratisarea din mijlocul bucatariei, din mijlocul apartamentului, din mijlocul blocului. blocul in care se aude zgomotul prajitorului de paine si o felie care cade direct pe jos. niciunul nu se desprinde sa o ridice. tu cu fata spre usa, eu spre geam. oameni care trec cu umbrele in mana. nu era soare de dimineata? nu stiu la ce te gandesti, dar care dintre noi se desprinde primul, face patul. nu o spun cu voce tare, poate e randul tau azi. si oare cat de departe e statia de tramvai?
mi-e cald si ma desprind brusc din bratele care ma incolacesc:

- stii ce zi e astazi?
- ziua in care faci iar patul? 


imaginea de aici