20 iunie 2016

matrimonial

- de ce esti suparata?
- nu sunt.
- eh, nu esti. te intorci cu spatele la mine, deschizi cartea aia si de 10 minute nu ai terminat nicio pagina. ce inseamna asta?
- ca citesc incet.
- ai de gand sa imi spui de ce esti suparata? sau stam asa tacuti unul langa celalalt, eu gandindu-ma ce naiba am facut de te-ai ofuscat asa, iar tu prefacandu-te dintr-odata interesata de “dialogurile lui platon”?
- ofuscat? tot eu m-am ofuscat?
- nu inteleg ce am spus gresit acum.
- poate ca asta e problema. tu nu spui niciodata nimic. si nici nu faci, dar hai sa nu intram acum in amanunte. sau de fapt, nu faci nimic pentru noi.
- pai tocmai ca vreau sa intram! ce anume nu fac pentru noi?
- nimic! te rog, nu mai fi asa agasant cu intrebarile!
- altadata te deranjeaza ca nu intreb…nu e bine nicicum cu tine…
- ah, pai zi asa! deci vrei sa ne despartim ca sa incheiem relatia asta care nu iti face bine?
- femeie, esti nebuna? nu am spus niciodata asa ceva. de unde ai scos prostia asta?
- ah, deci tot eu sunt nebuna?! nu inteleg de ce mai stai cu mine, serios! oricum in seara asta te uitai dupa sor-sa lui marian, de parca eram la masa cu kate moss, nu cu o blonda oarecare, cu tate mari si pe tocuri de 10.
- nu incepe sa tipi, te rog! nu stiu cine e kate moss, dar nici dupa loredana nu ma uitam in vreun  fel anume. cum ai spus, e o blonda ca oricare alta.
- ma iei si la misto, nesimtitule! chiar iti face placere sa iti bati joc de mine asa???
- stefania, cred ca discutia o ia pe cai gresite! mai bine ne oprim aici, maine dimineata poate ne trezim cu sentimente mai bune. hai, vino-ncoa!
- ia mana de pe mine! te doare-n fund de sentimentele mele si de ce sunt suparata!
- incep sa cred ca esti nebuna! nu eu am zis sa discutam? nu eu te-am intrebat de ce esti suparata?
- minti asa cum o faci in fiecare seara cand probabil vii tarziu acasa! ia zi, stai cu fufa aia la cafele, nu? v-a facut marian lipeala ca un prieten bun ce e?
- iubita, hai sa nu ne certam aiurea…iarta-ma daca ti s-a parut ca m-am uitat mai mult la ea decat la alte persoane. poti sa stai linistita, stii ca mie nu imi plac chestiile astea si sunt sincer cu tine. nu dau doi bani pe tocuri sau pe culori de par. importante sunt sentimentele care ne leaga de atatia ani.
- sigur, iubitu’? sa nu ma minti niciodata, stii ca mereu stau cu grija cand vii tarziu acasa, ca muncesti prea mult si uneori…george, ce faci?
- ce ti se pare ca fac? te sarut pe ureche si vreau sa te mangai pe sani. chiar vrei sa detaliez aceste actiuni? ma faci sa rad!
- acum te-a apucat cheful, serios?
- pai ce are acum? da, ca orice barbat sanatos la ora…cat e ceasul? 22.48.
- scuza-ma, dar eu maine ma trezesc la 7. crezi ca am chef de prostiile tale acum?
- pai nu ai chef nici la 22.48, nici la 7.20, nici la 19.30. cand consideri ca ar fi ora potrivita pentru asta?
- hai nu te prosti, iubitu’! sunt foarte obosita si o sa fiu toata ziua pe teren. hai, stinge lumina ca si tu ai treaba maine la administratia financiara.

george inchide lumina si se intoarce pe partea dreapta, cu o mana intinsa peste stefania. statea in pat pe intuneric si isi repeta in gand “nu raspunde, nu raspunde!”. dupa o jumatate de ora, se ridica din pat, se duce la bucatarie si isi toarna apa in pahar. era cu gandul aiurea, apa daduse demult peste pahar. il lasa in chiuveta, se duce pe hol si scoate telefonul din buzunarul gecii. era pe silentios, 3 mesaje necitite.

“mi-era dor sa te vad”
“nu te-ai schimbat deloc”
“a trecut prea mult timp de cand te-ai bagat prima data in sufletul meu.”

tasteaza, sterge, tasteaza din nou. dupa 10 minute apasa butonul trimite.

“prea mult timp. hai sa ne vedem maine la locul nostru...g”

george se baga din nou in pat, se intoarce pe partea dreapta si intinde aceeasi mana inerta peste stefania.