17 decembrie 2016

giulia

giulia e genul de tipa cu capul in nori. are parul lung, blond, ondulat, cu varfurile usor arse. e mereu data cu oja colorata, dar de fiecare data unghiile ei sunt cojite. se enerveaza si uneori le cojeste singura pana mai raman cateva picatele din loc in loc.
are un corp frumos, pe care il pune in evidenta cand vine cu rochii mulate, peste care arunca neglijent un pulover. pulover care de fiecare data este scamosat, iar rochia are cateva fire trase. geanta o tine pe jos, ca sa nu se mai aplece sa o ridice de fiecare data cand ii cade de pe birou.

brusc isi aduce aminte ca are ceva de facut, scoate toate bonurile pe care le inghesuise in portofel si incepe sa le trieze. ultima data avea 42 de bonuri ravasite pe tot biroul. portofelul, candva albastru metalizat, acum este scorojit si rupt la colturi. s-a innegrit si pare ca se asorteaza perfect cu geanta, si ea in aceeasi stare. de vreo 2 saptamani si-a cumparat o pereche de ochelari de vedere cu rama groasa, pe care a dat 250 euro. nu a avut atatia bani, noroc ca a primit o parte din suma de la mama ei, cu care locuieste intr-un apartament in centrul orasului. ii muta de la ochi pe cap, de pe cap pe birou, de pe birou la ochi, pana cand dintr-odata incepe sa injure. s-a rupt bratul drept. il ridica de pe jos si, de parca nu s-ar fi intamplat nimic, ii pune din nou la ochi. ii vin usor stramb, cineva se opreste sa ii faca o poza. nici nu s-a intors, incepuse din nou sa numere bonurile. calca cu picioarele pe cateva foi ramase pe jos, se apleaca sa verifice daca scrisese pe ele ceva important, dar le lasa pana la urma acolo. isi ia haina scamosata de pe spatarul scaunului si se duce jos sa fumeze. lasa cateva fire de par blond in urma si o aroma de parfum “blue jeans”. cand se intoarce, camera incepe sa miroasa a tutun.

se aseaza cu un picior sub ea, isi pune castile roz si asculta din nou melodia asta.
intra pe google si incepe sa isi caute ghete pe asos.com. poarta mai mereu unele pana la glezna, negre, decolorate pe margine de la atatea purtari si cu flecurile tocite. primeste zeci de notificari pe telefon de la cererile de prietenie de pe facebook. mereu acelasi gen de barbati, mereu aceleasi tipuri de mesaje. uneori le raspunde 2-3 randuri si se plictiseste. alteori le sterge direct, fara macar sa mai verifice ce i-au scris. giulia este genul de tipa cu capul in nori. nu se raporteaza la cei din jur. nu o intereseaza ce cred ceilalti despre geanta ei murdara, care sta mereu pe jos. nici comentariile colegei de la parter cand trece pe langa ea, cu puloverul scamosat si rochia cu firul tras. “non me ne frega un cazzo”, i-a raspuns intr-o zi unei alte colege, care o sfatuia sa nu mai fumeze daca tuseste de atatea zile.

asteapta autobuzul 80 si fumeaza o tigara. de vreo cateva minute i-a atras atentia tipul din stanga. imbracat elegant, intr-un costum gri, cu pantalonul rulat pe glezna. in casti se aud versurile: “party girls don't get hurt / can't feel anything, when will I learn / I push it down, push it down.” vine autobuzul, arunca repede tigara si cu un gest aproape firesc, isi desface esarfa si o lasa sa cada usor pe umeri. in seara asta are chef sa bea un pahar de chardonnay si nu are de gand sa se duca singura.

imaginea de aici