24 martie 2017

scoatem pisica din cuptor?

cand a observat ca avea doua pete negre pe pantofii galbeni i-a spus soferului sa opreasca la un magazin sa isi cumpere servetele umede. o enerva atat de tare cand se intamplau incidente de genul astuia, incat de fiecare data cauta solutii la indemana, care ii salvau si psihicul, si imaginea.
daca nu i-ar fi curatat, s-ar fi gandit ca toata lumea invitata la petrecerea din seara asta s-ar fi uitat la petele negre de pe pantofii ei galbeni. ceea ce ar fi insemnat un dezastru pentru o femeie obisnuita sa fie in centrul atentiei pentru grija pe care o acorda fiecarui detaliu legat de imaginea sa. de fapt, ilaria isi hraneste vanitatea cu barbati, complimente, un pachet de tigari pe zi si cateva pahare de cartizze.

de cum a intrat, fabio o intampina cu un zambet larg si o intreaba de prosecco sau vin, ea ii spune ca de obicei, el o atinge usor cu mana pe fund cand se duce spre bar, ea ii striga ca e un porc, el rade si se pierde in multime. muzica era destul de tare si din cauza luminilor puternice nu reusea sa vada unde sunt ceilalti. ramane in mijlocul ringului asteptand paharul de prosecco, apare alessandro, o saruta usor pe obraz, ea inchide ochii si isi aduce aminte de noaptea de la principe di savoia, ii indreapta cravata si se duce la bar. vede o tipa cu spatele gol si isi da seama ca singura care ar fi putut sa poarte o rochie atat de indrazneata, in afara de ea, este antonella. o mangaie usor pe spate, se intoarce, se pupa amandoua pe buze, se iau din nou in brate si isi aduc aminte de noaptea de la principe di savoia. ciocnesc un pahar de prosecco, apoi la al treilea le intrerupe fabio, care o trage de mana si ii spune ca e momentul sa se joace impreuna. simtea un miros asemanator cu acqua di parma si se intreba de cand foloseste el un parfum mai ieftin.

jocul lor preferat la astfel de petreceri era sa ii gaseasca un barbat pe gustul ei, dar ultima data ii respinsese pe toti fara scrupule. fabio ii alegea, o prezenta si ea le spunea direct ca nu o intereseaza. asta dupa mai multe pahare de cartizze. primele doua le plateau intotdeauna ei. de data asta fabio avea o idee mai buna, el ii prezinta, ea ii analizeaza cu atentie si daca nu ii place spune cuvintele magice:

"ho dimenticato il gatto nel forno" (am uitat pisica in cuptor).

rad amandoi in hohote, el ii pune mana pe fund, ea ii zice sa le faca asta barbatilor lui, el o strange mai tare si o intreaba daca a uitat de noaptea de la principe di savoia. singurul lucru pe care si-l aducea aminte exact era catifeaua rosie a fotoliului pe care se trezise si senzatia cumplita de picioare amortite. dupa primii doi barbati vazuti, ii era clar ca toata seara pisica va fi uitata in cuptor. le zambea, ii lua dupa gat, ei comandau prosecco, dar inevitabil cuvintele magice il faceau pe fabio sa caute un alt grup. pe la 3 dimineata a inceput sa se plictiseasca si sa nu mai aiba rabdare. oare unde era alessandro? fabio i-l prezinta pe leonardo, ea ii intinde mana fara chef, intreaba daca nu cumva a uitat pisica in cuptor. leonardo incepe sa rada in hohote, apoi ii zice ca nu si-ar trage-o niciodata cu o tipa beata, dar mai ales cu o adolescenta intarziata trecuta de 37 ani. ilaria isi musca atat de tare buza de jos, incat simte gust de sange.

se duce la baie sa verifice daca i s-a dus firul la ciorapi, dar isi aduce aminte ca nu poarta. nu I s-a mai intamplat demult sa incheie o seara de genul asta cu un esec. cam de pe vremea cand deschidea sticlele de prosecco la bar pentru copiii bogati ai italiei si visa sa fie cu un tip la costum, cu cravata sau batista si care sa miroasa cel putin a clive christian. sms de la alessandro:
- la mine?
- nu, cred ca ma duc in noaptea asta acasa.
- te-a apucat dragostea de sot?
- nu, doar sila de altii.
- :) via Senato, 5.