14 iulie 2015

o fata si un zmeu

de fiecare data cand se uita la ea i se parea ca descopera lucruri pe care i le-a ascuns pana acum. statea intinsa pe burta, cu sutienul desfacut si nu isi poate lua ochii de la sanul pe care il vedea din profil. mic, timid, ascuns parca de razele soarelui. citea si se prefacea ca nu il observa, dar stia sigur ca se uita la ea. din cand in cand, dupa ce mai citea cate o pagina din cartea cu coperta neagra, isi mai aranja slipul, ridicand usor fundul.
imparteau impreuna acelasi soare, aceeasi plaja mica, cu alte cateva cearsafuri ascunse parca unele de altele. ii placea femeia asta si traia pentru momentul in care isi desprindea privirea din carte si se uita la el. apoi brusc il saruta, strangandu-l de ambii obraji, si il tragea spre apa. era un ritual caruia i se supunea cu bucuria unui copil.

acel copil care descoperise femeia in toata spendoarea formelor sale pe cand avea 10 ani. pe o plaja din mamaia, pe langa casino. inainte sa plece in vacanta stransese 30 lei sa isi cumpere un zmeu. de ceva vreme il urmarea pe plaja pe domnu’ cu cele mai colorate zmeie. trecusera doua zile si nu mai aparuse, pana cand in departare a vazut un zmeu, ca un curcubeu aparut dupa ploaie. a inceput sa alerge dupa el si, cu cat grabea pasul, cu atat parca zmeul se departa mai mult. l-a urmarit mai bine de 10 minute, pana cand a ajuns in dreptul lui. scosese deja banii din buzunar, cand deodata a coborat privirea pe plaja, la mana care tinea sfoara si il ademenise pana aici. o fata de vreo 16-17 ani, inalta, slaba cu parul valvoi, ascuns intr-o palarie foarte mare de paie. s-a intors cu fata spre el si abia atunci a observat ca era goala.

si-a scos repede palaria de pe cap, incercand sa isi ascunda goliciunea, apoi l-a intrebat ce voia de la ea.

euuu? ahhhh…nimic! 
de fapt, voiam un zmeu!

apoi a luat-o la fuga. fugea prin nisipul fierbinte si ii trecea prin minte imaginea fetei, care ascundea lucruri pe care nu le mai vazuse niciodata. pana atunci nu isi inchipuise ca poate sa existe ceva mai frumos, care sa ii provoace mai multa placere si bucurie, decat un zmeu colorat.

pe plaja de nudisti de la mamaia un baiat de zece ani a inteles ca cel mai frumos lucru din lume avea sa fie o fata goala cu un zmeu colorat in mana.