19 februarie 2016

vulpea cu nume de floare

de dimineata am gasit-o dansand pe melodia ei preferata. ciorba fierbea pe foc si din bucatarie rasuna “I want to break free”. am dansat amandoua si ne-am intins pe canapea razand in hohote, inainte ca freddie sa termine refrenul. intotdeauna ma pune sa ii traduc versurile...astazi este despre ea. 

cand altii ma intreaba cand am de gand sa ma marit, ea imi trimite sms-uri: “Madonna are 55 de ani, iubitul ei 22. Tina Turner are 75 ani, iubitul ei 40. Relaxeaza-te, inseamna ca iubitul tau nu s-a nascut inca! Hahahahaha!"

cand altii imi amintesc ca “ar cam trebui sa fac si eu un copil”, ea imi lasa mesaje pe masa din bucatarie: “De esti femeie, ridica-te si mergi/ Pe drumul ce tu singura-l alegi/ Si nu te-mpiedica de cate-un cui/ Ce-si spune un Adio, numai lui.”

cand altii se prefac oameni mari si vorbesc despre lucruri "serioase", ea imi raspunde pe whats app la poza cu primul meu tatuaj “Hmm, e o vulpita? Poate fi si un elefant…daca tu ai atins fericirea, ma bucur pentru tine.”

cand altii ma intreaba ingrijorati de sanatate, ea imi face cu ochiu’ si imi spune zambind “nu fi trista ca nu mai ai voie sa bei rosé! ne dam pe cidru de mere, ala nu intra la categoria alcool!”

cand altii plecau, ea venea langa mine sa stam…in tacere. fara intrebari sau cuvinte fara rost. 

cand altii ma intrebau daca sufar, ea cumpara “vin cu bule” si capsuni sa ne facem de cap in camera de hotel din venetia. am fredonat amandoua melodii italienesti date la maxim si am ras pana dimineata.

cand altii se feresc sa povesteasca, eu o sun sa ii spun ca nu mai doare demult. ca e liniste si frumos. 

cand altii nu se vad luni de zile, noua ne e dor.

cand altii nu ma cauta, ea bate la usa mea strigand in gura mare "surpriza!!"

cand voi cititi randurile astea si vi se par simple sau banale, ea isi ascunde lacrimile sub ochelari.
"tu sigur o sa scrii o carte intr-o zi."

anul trecut pe vremea asta i-am trimis un mesaj: 

liniștea am moștenit-o de la tata, 
zâmbetul de la maică-mea. 
și pentru ca am stat cu ea cu nouă luni mai mult 
zâmbesc mai des decât sînt liniștit. (iv cel naiv) 

mi-a raspuns: 
“nu ma mai intreb demult cu cine semeni sau de ce zambesti mai des decat esti linistita. Mama”