8 iulie 2014

drama queen din varful patului

l-a cautat in liste intregi de nume si atunci cand l-a gasit s-a uitat minute in sir la poza lui. nu stia ce sa ii scrie...de fapt intreaga poveste i se parea desprinsa din filmele cu liceeni, incat ii venea sa rada de fiecare data cand incerca sa ii scrie un mesaj. a lasat pagina deschisa, cu gandul ca o sa revina peste cateva ore. dupa cinci minute ii apar mai multe notificari:

R likes your photo. R likes your status. R has sent you a message.  

i-a scris el primul! uitase ca nu cu mult timp in urma toata situatia asta i se parea ridicola. se bucura ca un copil si nu stia nici macar sa isi explice de ce. il vazuse cateva ore intr-o seara in care isi povestisera nimicuri. au ras mult, s-au atins din greseala pe sub masa si au baut prosecco. au ras din nou cand s-au surprins cantand cu voce tare aceeasi melodie. a plecat de cateva ori capul cand si-a intersectat privirea cu ochii lui albastri. ce sens avea sa se entuziasmeze? se facuse dimineata cand a plecat si nu isi putea explica de ce era trista. a mai intalnit oameni cu care petrecuse timp frumos impreuna si nu i-a mai vazut apoi niciodata. ce era diferit acum?

i-a raspuns, dar fara sa para entuziasmata.

R is now online. R is typing. 
ce dureaza atat de mult sa raspunda la un mesaj? 

nici nu si-a dat seama cum au trecut primele doua saptamani. stateau de vorba cu orele, ii prindea dimineata povestind, uitandu-se la filmele lui wes anderson sau mancand paste cu sos pesto. gateau impreuna, dar de fiecare data el iesea victorios din confruntarea asta. erau seri in care se uitau unul la altul si nu isi vorbeau prea mult. ascultau leonard cohen si dintr-o data ea isi aducea aminte o poveste haioasa si incepea sa vorbeasca tare si sa gesticuleze mult. oare de cand nu a mai ras cu atata pofta?

R is typing a message. 
cat de ciudat ti se pare daca iti spun ca te iubesc?

a zambit cu gura pana la urechi cand a citit mesajul. ce barbat copilaros, cum sa iubesti pe cineva dupa un timp atat de scurt petrecut impreuna?

ce coincidenta, suntem doi...si eu te iubesc.
message sent. 

era ultima zi din iunie si abia astepta sa vina seara sa il vada. isi trimiteau mesaje siropoase, dar nu reusea sa ii “citeasca” zambetul care o facea atat de fericita in cateva randuri scrise intre sedintele ei, cursurile lui sau schimbat de autobuze si traversat strazi in graba.

R has sent you a message.
imi pare rau, nu pot sa vorbesc in seara asta. am nevoie de timp sa ma gandesc...sper sa ma intelegi. 

se plimba agitata prin casa, a deschis si inchis fereastra cu mesajul de cateva ori. i-a scris, a sters, i-a scris din nou. si dintr-o data a realizat cat de ridicola era! cum a ajuns sa aiba o relatie cu un barbat pe care l-a vazut o singura data si cu care de mai bine de o luna vorbea zilnic ore intregi pe internet? cum sa cauti pe google translate traducerea unor cuvinte simple ca imi lipsesti, te sarut sau noapte buna ca sa i le trimiti unui barbat aflat la mii de km departare? si de ce si-a petrecut prima luna din vara cu ochii in mesageria telefonului in loc sa se bucure de oamenii frumosi din jurul ei?

call R on skype. 

cat timp a incercat sa ii explice ca ar fi cel mai bine pentru amandoi sa isi caute pe cineva in viata reala, el a plans si nu a reusit sa articuleze prea multe cuvinte in engleza. nu se putea uita in ochii lui albastri pentru ca stia ca il facuse sa sufere.

sign out of skype. sign out of facebook.

dimineata urmatoare fugea ca de obicei sa prinda autobuzul. la trecerea de pietoni s-a amuzat cand o masina a oprit inainte ca ea sa puna piciorul pe zebra. a intors capul si i-a zambit barbatului de la volan. nici nu a asteptat sa vada daca si el va face la fel. insa stia ca acum e pregatita sa aleaga oricand un final dramatic in viata reala, decat o poveste de dragoste din varful patului.

imaginea de aici