27 ianuarie 2014

cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

recunosc ca iarna nu este anotimpul meu preferat. mi-am dorit sa ninga doar la munte sa ajung pe partie, dar cum drumul pana acolo e impracticabil, zapada asta nu-mi ofera nicio bucurie. prin urmare de ieri am ramas blocata la domiciliu, fara planuri marete. am ales sa ignor vestile de la tv cu privire la coduri de diverse culori si ceea ce parea un weekend compromis, s-au dovedit a fi 2 zile petrecute in compania...mea. Concluzia? nu sunt chiar asa plictisitoare, a fost mai bine decat ma asteptam ! :)

nu stiu despre voi, insa la mine a fost in felul urmator: 2 filme vazute si terminate (2 am: nu o sa adorm, nu o sa adorm!), cel putin 2-3 mese cu paste si salate (kit-ul de vreme rea), 2 carti incepute, 2 articole scrise si 1 dulap aranjat impecabil (pot sa ma laud cu asta, ca nu ma controleaza nimeni).

prin urmare, cele mai inspirate panseuri la caldura unui pahar cu vin sau cum mi-am petrecut sfarsitul lumii:
pustoaica Sophie Nelisse, din filmul The Book Thief este minunata si o prefer in defavoarea filmelor nominalizate cu surle si trambite la oscarul de anul acesta;
nu lasa o carte sa te astepte prea mult pe noptiera! am inceput sa citesc Viata mea clandestina si bine am facut. Peter Carey, iarta-ma ca am intarziat atat!
a fost o placere sa il urmaresc pe radu afrim la profesionistii, am simtit ca ziua de sambata nu a trecut fara sa imi lase ceva in schimb. am ramas cu o tristete neinteleasa cand s-a terminat si cu intrebari nerostite in minte;
as pune poza cu Audrey Tautou in dictionar la un cuvant care imi place atat de mult cand defineste o femeie - “naturalete”. cum sa te mai amuze glumele proaste din comediile americane dupa ce ai vazut des vrais mensonges sau priceless?

azi m-am trezit din hibernare si am iesit din vizuina. in mijlocul troienelor, imi revenea in minte aceeasi intrebare - de ce nu exista stergatoare pentru ochelari, sa nu mai port tot drumul fulgii de zapada pe nas? de ce exista momente cand ne simtim singuri, ca alteori sa ne dam seama ca nu suntem singuri destul? 


poza de aici