20 ianuarie 2014

poate cu alta ocazie...

era o dimineata de iarna insorita ca o primavara timpurie. se trezise cu gandul ca astazi sa hoinareasca pe stradutele din jur sa isi faca ordine in ganduri si in viata. era fericita dupa atata timp. sau poate fericita e prea mult spus. linistita.

sambata incepea la cafeneaua vis-a-vis de parc. avea ritualul ei si ii facea placere sa se rasfete uneori. se aseza la masa cu scaune galbene, se uita la oameni si isi imagina viata lor. astazi i-a atras atentia familia cu 2 copii de la masa din colt. erau relaxati, radeau zgomotos si rasfoiau impreuna cateva carti de povesti.

usa s-a trantit si fara sa vrea a inceput sa tremure de parca in incapere se facuse frig. luni de zile sperase sa il regaseasca si asteptase in zadar. de ce aparuse tocmai acum si de ce avea emotii dupa atata timp? nu parea prea schimbat, parca albise putin. (cum as putea sa ma evapor?) 

ce surpriza, nu ma asteptam sa te regasesc aici...a trecut ceva timp! (parca am exclamat prea entuziasmata.  asa pari tu relaxata?)
ma bucur sa te revad! ti-ai lasat parul sa creasca, arati foarte bine. (sa ii spun ca am intrat cand i-am vazut masina parcata in fata?)
(.........................)
mi-ar placea sa te invit sa iei loc, dar astept pe cineva. (de ce trebuia sa il mint? oare isi aminteste cate zile fericite am petrecut impreuna chiar in locul asta?)
sunt in trecere, am venit doar sa iau o cafea. pe fuga ca de obicei. (mi-as fi dorit atat de mult sa povestim ca altadata. mi-aduc aminte cu cata pofta radeai ultima oara cand am fost aici.)
ma bucur ca esti bine, mi-a facut placere sa te reintalnesc! (de ce imi lipseste chiar si dupa atata vreme?)
si mie, poate cu alta ocazie o sa avem mai mult timp! (timp sa iti spun atatea lucruri pe care nu am avut curajul sa ti le marturisesc. macar mi-ai confirmat ca e prea tarziu.)

a ramas uitandu-se pe geam dupa el, desi nu se mai vedea demult pe straduta din fata. ii treceau prin minte atatea intrebari nerostite si atatea zile pe care le pierduse asteptand...invatase ca unele povesti nu trebuie rescrise. s-a ridicat de la masa si a format ultimul numar apelat.
buna dimineata, iubitule! te-ai trezit?

tu scrii povestiri scurte. si cred ca-ti place sa traiesti povesti scurte. iar eu acum sunt pregatita sa traiesc un roman. (Happythankyoumoreplease)

poza de duncan george