16 ianuarie 2014

noi. singura

ma intreba zilele trecute o prietena pe care o tot sfatuiam sa incheie o relatie in care era nefericita  – tu ai habar cat de greu este sa fii singura? apoi s-a scuzat stanjenita, simtind cumva ca eram solidara cu suferinta ei. cu a ei da, cu a mea nu mai sunt.

in seara aia m-am gandit la relatiile de pana acum, la barbatii pe care i-am iubit, la cei care m-au parasit fara urma de regret si cei care mi-au cerut sa ma intorc. la anii pe care i-am petrecut mai mult cu ei, decat cu mine. in care o noapte de singuratate mi se parea o agonie de nesuportat. in care noi era mai important decat eu. in care renuntam cu atata usurinta la mine ca sa facem cum e mai bine pentru tine. in care ne pierdeam mai des intr-un oras agitat, decat pe o plaja pustie. in care am devenit dependenta de el si nu imi imaginam cum as putea sa imi petrec un weekend departe sau sa ma simt bine fara sa il stiu aproape.

indiferent cat te sperie unele vise, cat de mult iubesti pe cineva sau cat de rupta din povesti pare relatia voastra, uneori se intampla inevitabilul si cele mai “negre” ganduri ale tale se adeveresc. te trezesti intr-o dimineata...singura!! stiu, nu e nimic mai greu, mai nedrept si mai dureros decat o femeie singura (oare?!), care uda pachete de servetele, care nu se mai machiaza cu zilele, care da buzna in magazine si cumpara un stand de haine la reduceri, care iese la “agatat” imediat ce a fost parasita, de teama ca nu cumva sa apuce a doua luna singura.

exista femei care implora un barbat sa le iubeasca sau sa le doreasca, care accepta suferinta intr-o relatie de frica unei singuratati, pe care nici macar nu isi asuma sa o traiasca. din experienta unei persoane care a iubit si a fost dependenta de barbatul din viata ei, care a ramas singura de cateva ori si nu s-a intors in locul din care a plecat, recunosc cu toata seninatatea ca uneori e al naibii de greu sa fii singura. dar este atat de frumos sa castigi de la batalii mici ca desfacutul unei sticle de vin cu tirbusonul, la schimbatul unui bec ars h7 la masina (ahh, nu am reusit singura asta), la caratul unui brad de Craciun pana la etajul 4 (sa vezi cum e cand vrei sa il bagi in lift!) sau deszapezirea masinii la 8 am, la un "razboi" important ca implinirea pe care o simti atunci cand persoana de care esti dependenta ca sa te faca fericita...esti chiar TU.

later edit: am o prietena foarte draga care a incheiat o relatie de 7 ani pentru simplul motiv ca...era nefericita. au fost cateva revoltate ca s-a despartit fara sa fi fost tradata, mintita, dezamagita, etc. si acu’ ce faci singura? as vrea sa stie ca am admirat-o pentru decizia ei si ca nu am avut acelasi curaj. pana acum...

poza de aici