26 august 2015

ocupat

ma bucur de prima zi de concediu. in acelasi timp imi pare rau ca nu am mai multi prieteni artisti sau consultanti. pe masura ce imi creionez diminetile perfecte de vacanta in bucuresti si incerc sa ma intalnesc cu oameni dragi, imi dau seama ca majoritatea au program de corporatisti.

lucru care poate sa fie benefic pentru mine, am multe zile la dispozitie in care sa fac ceea ce imi place de una singura. am visat o vara intreaga la dimineti in cursul saptamanii petrecute in gradina de la simbio si m-am hotarat sa imi mut vizuina acolo pentru sfarsit de august.

in alta ordine de idei, oare daca primele intamplari amuzante din vacanta care abia a inceput s-au petrecut in toalete publice, inseamna ca la toamna o sa am multe povesti interesante de spus? :)

in baia unui mall din bucuresti, aud o voce agitata de femeie inauntru:

- da-ti pantalonii jos! da-i acum!

vocea partenera nu raspundea nimic. se auzea vanzoleala. dau sa ies totusi sa nu intrerup momentul.

- am transpirat toata! mai astept mult?

oare cum ma strecor usor sa nu ma auda?!

- hai, nu te mai prosti! la gradinita cum ti-i dai singur?

ptiu, drace, am scapat ca prin urechile acului! ma amuz in sinea mea si ii zambesc baietelului cu ochi negri, care stie sa isi dea singur pantalonii jos la gradinita.

o alta baie, o alta intamplare. de aceasta data, toaleta de la terasa van gogh.

ciocan la usa si raman surprinsa cand aud o voce masculina care ma anunta ca e ocupat. ma uit pe usa de la intrare daca sunt in toaleta care trebuie. se pare ca eram la dame, deci intrusul era inauntru. astept totusi sa iasa.

un tip mic de inaltime, brunet, barbos si cu un tatuaj foarte mare pe bratul drept. ma grabesc sa intru imediat ce iese, cand colo…dau nas in nas cu al doilea barbat, care iesea din aceeasi toaleta cu barbosul brunet. m-am fastacit, mi-am cerut scuze. nu stiam incotro sa o iau sau de ce insistasem sa intru de la bun inceput acolo. au zambit amandoi complice si au plecat, lasandu-ma sa ma gandesc oare ce cautau doi tipi in toaleta femeilor.

ii place sa ii povestesc intamplarile astea, asa ca atunci cand m-am intors la masa am ras mult, cu pofta si mi-am dat seama ca serile din vacanta asta sunt facute ca sa se sfarseasca. dar rasul este cea mai frumoasa vacanta si asta nu o sa incheie odata cu primele zile de toamna.

"Dacă-i soare afară,
Vrea în parc imediat,
Vrea la film şi la teatru,
Vrea cu barca pe lac,
Vrea îngheţată şi vată de zahăr
Şi tort cu blat de bezea,
Vrea tot anul vacanţă,
De-aia îmi place ea!" 

(Alexandru Andries)